ONZE DRANKEN

Ons assortiment aan dranken biedt de klant een gevarieerde keuze aan gins. Elk van deze met een eigen karakter en toepassing. Deze pagina verteld je hier meer over en laat je kennis maken met de uniekheid van Deze². 

 

Deze Brandnetel gin

Onze Brandnetel gin zal altijd een speciale status houden binnen Deze². Dit is namelijk onze eerste gin en heeft ons enorm geholpen met komen waar we nu zijn. Het is de enige brandnetel gin van Nederland, gewoon uit Utrecht. Verrassend fris in aanzet met een kick van brandnetel op de afdronk. 

Kleur

Blank met een hele lichte groene zweem

Geur

De geur is verfrissend met in de aanzet limoen en grapefruit, gevolgd door jeneverbes en brandnetel. 

Smaak

De smaak is knisperend en fris in aanzet met tonen van citrus-fruit en jeneverbes gevolgd door een pepertje en jeneverbes. De brandnetel komt subtiel en speels door de smaak heen, niet te opvallen, maar heel mooi complementerend.

Bereidings-tip

Deze brandnetel gin is heerlijk in verschillende soorten Gin&Tonics. Qua tonic is de Fever Tree mediterranean tonic de beste keuze. Voor een heerlijke perfect serve, combineer je de brandnetel gin met mediterranean tonic, munt en basilicum. Check onze cocktail-bar pagina voor een uitgebreider recept. 

Deze Brandnetel gin van ’t vat

Deze gin van het vat is minstens 4 maanden gerijpt in echte Amerikaanse eiken vaten. We zijn zelf erg trots op dit product omdat de inzetbaarheid van deze gin enorm breed is: van puur met wat ijs, tot in Gin&Tonics, tot hoofdingrediënt in heerlijke cocktails. 

Kleur

Ergens tussen de kleur van bier en whisky met tinten die lijken op goud. 

Geur

Kruidig met duidelijke tonen van eik en vanille. Op de achtergrond zijn de geuren van jeneverbes en brandnetel aanwezig. 

Smaak

In eerste instantie heeft deze gin een diepe en warme smaak. Hieruit vloeien vervolgens complexere smaken zoals jeneverbes, brandnetel en citroen. Na een tijdje maken deze smaken ruimte voor subtiele tonen van koriander en grapefruit. 

Bereidings-tip

Met de duidelijke botanische kruiden van de gin in combinatie met de smaken van eik en vanille, kan het moeilijk zijn om te bedenken hoe je het beste van deze gin kan genieten. Maar eigenlijk is het heel makkelijk: alles kan! Onze tip, gebruik deze gin in een Martinez-cocktail samen met vermout en een klein beetje likeur.

Deze kweepeer-szechuan gin

Deze kweepeer-szechuan gin staat voor ons gedurfde karakter bij Deze². Door goed na te denken over smaken en mogelijke combinaties ontstaan nieuwe en unieke producten. Hou je van Gin&tonics en cocktails? Dan is dit echt een aanrader. 

Kleur

Blank met een hele lichte gele zweem.

Geur

De geur van jeneverbes is als eerste aanwezig. Hierna wordt ruimte gemaakt voor een kruidige geur met tonen van peper. 

Smaak

In de smaak zijn vele lagen van kruiden en bijna thee-achtige smaken te identificeren. Op de achtergrond kan je de zoetzure kweepeer en jeneverbes proeven. Ook de peperige smaak van de Szechuan komt mooi naar voren. Deze peperachtige smaak is niet heet, maar geeft de gin wel een verfijnde en droge afdronk. 

Bereidings-tip

Zoals gezegd is deze gin heerlijk met verschillende Gin&Tonics en cocktails. Maar de beste combinatie is absoluut met de Fever Tree indian tonic. Deze tonic complimenteert de smaak van kweepeer en Szechuan uitstekend. Garneer met een paar plakjes komkommer en Szechuan peperbollen, en je hebt een heerlijke Gin&Tonic!